lauantai 28. maaliskuuta 2015

Kasvisvuoka

Tämä viikko on ollut jotenkin kovin vauhdikas ja kiireinen. Niinpä tänne kirjoittelu on jäänyt ihan kokonaan, vaikka ruokaa onkin tullut laitettua. Tässä vähän jotain vanhempaa lisukereseptiä, josta kuvat ja ohje löytyi arkistoista, huomenna sitten lisää viikon tuotoksia.

Kasvisvuoka (4-6 annosta) **



n. 500 g lanttua
n. 100 g fenkolia
2 sipulia (n. 150 g)
n. 150 g herkkusieniä
voita
loraus kermaa
suolaa, mustapippuria
oreganoa, basilikaa
n. 50 g juustoraastetta

1. Kuori ja pilko lanttu, keitä ja soseuta, mausta voilla, suolalla ja kermalla.
2. Viipaloi fenkoli, sipuli ja sienet, kuullota voissa ja mausta suolalla ja pippurilla.
3. Levitä lanttusose voideltuun uunivuokaan, lisää kasvisseos päälle.
4. Ripottele pinnalle juustoa ja paista 160 asteessa n. 30 min.

Jos vuoasta haluaa vegaaniversion, voi juuston ja kerman jättää pois ja käyttää voin tilalla öljyä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti