torstai 5. maaliskuuta 2015

Irish Coffee -juustokakku

Nopea ja helppo hyydykekakku aikuiseen makuun, työkaverit ainakin kovasti tykkäsivät :) . Viskin voi kiehauttaa, jos haluaa ihan oikeasti alkoholittoman version, vaikka ei tuossa kovin paljon per pala sitä viskiä ole. Ja viskin laatuun kannattaa ehdottomasti kiinnittää huomiota ;) . Pohjasta voi jälleen tehdä gluteenittoman karpimman version käyttämällä pelkkää suklaata (kts. Minionin mangokakku). Myös makeutuksen voi karpintaa, mutta sitten se ei ole enää ihan aito Irish Coffee - kakku.

Irish Coffee -juustokakku


pohja:
200 g Digestive-keksejä
100 g voita

täyte:
4 dl kermaa
1 ptk (200 g) maustamatonta tuorejuustoa
2 dl vahvaa kahvia (tuplavahvuus)
n. 1 dl fariinisokeria (tai vastaava määrä muuta makeutusta)
3 rkl irlantilaista hyvää viskiä (ei liian savuista, esim. Jameson toimii)
5 liivatelehteä

koristelu:
kahvipavun muotoisia suklaamakeisia

1. Murskaa keksit ja sulata voi, sekoita keskenään ja painele irtopohjavuokaan.
2. Vaahdota kerma, notkista tuorejuusto muutamalla lusikallisella kermavaahtoa ja lisää seos loppuun vaahtoon.
3. Sulata sokeri lämpimään kahviin, lisää viski ja kylmässä vedessä liotetut liivatteet.
4. Lisää hieman jäähtynyt kahviseos kermavaahtoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.
5. Kaada täyte vuokaan ja jähmetä jääkaapissa vähintään 4 tuntia (mielummin yön yli).
6. Irrota jähmettynyt kakku vuoasta ja koristele kahvipapusuklailla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti