maanantai 9. maaliskuuta 2015

Ohra-sienikeitto

Kasviskeitto, joka ei ihan kamalan karppi ohran takia ole. Voisi sen tehdä toki ilmankin, mutta kun meillä ei olla kamalan tiukkoja, niin välillä tulee käytettyä joitain vehnää parempia viljoja kohtuudella. Tässä ei kuitenkaan tuo ohran määrä per annos ole mikään kamalan suuri. Juureksia voi vaihdella oman maun ja saatavuuden mukaan, itsellä löytyi kaapista juuripersiljan jämät, joten ne päätyivät perusjuuresten seuraksi keittoon.

Ohra-sienikeitto (4 annosta) ***



1 l liha- tai kasvislientä (itsetehtyä tai esim. vettä + fondia)
1 dl esikypsytettyjä ohrasuurimoita
2 laakerinlehteä
mustapippuria, (suolaa)
1 iso sipuli (n. 100 g)
2 porkkanaa (n. 150 g)
n. 300 g lanttua
n. 50 g juuripersiljaa
200 g herkkusieniä
(smetanaa tai ranskankermaa)

1. Kuumenna liemi kiehuvaksi ja lisää ohra, laakerinlehdet ja mustapippuri, keitä 20 min. miedolla lämmöllä.
2. Kuori ja kuutioi juurekset, lisää keittoon ja kypsennä n. 10 min.
3. Pilko sienet, lisää keittoon ja kypsennä n. 10 min. kunnes kasvikset ovat sopivan kypsät, tarkista maku.
4. Tarjoa smetanan tai ranskankerman kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti