maanantai 30. maaliskuuta 2015

Poronkäristys

Takatalvi iski (vaikka ei se nyt ehkä kovin outoa ole, että maaliskuussa tulee lunta, joten ei tuo ehkä teknisesti ole takatalvi) joten vaihteeksi taas maistuu tukevampi liharuoka. Poronkäristys on klassikko, joka ei nyt mitään ihmeempää reseptiä edes tarvitse, mutta tässä nyt kuitenkin ohjeet siihen, miten minä sen teen. Olut ei ole kaikkein karpein ainesosa, mutta sitä tarvitsee ehdottomasti mukaan sekä makua antamaan että mureuttamaan lihaa.

Poronkäristys (4-6 annosta) **



750 g poron käristyslihaa (pakaste)
pala silavaa tai paketti (140 g) pekonia
1 tlk (3,3 dl) olutta
suolaa, mustapippuria
(puolukoita)

1. Ruskista silava tai pekoni kuumassa padassa niin, että rasva irtoaa.
2. Lisää osittain sulaneet porot ja ruskista hetki.
3. Lisää mausteet ja olut, anna hautua hiljalleen ainakin 2 tuntia (tarjoa puolukoiden kanssa).

Poron seurana syödään ehdottomasti muusia, joko perunoista tai lantusta tehtynä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti