sunnuntai 29. maaliskuuta 2015

Kanaa, hedelmiä ja yrttejä

Hedelmät ja yrtit tuovat pirteyttä tähän keväiseen kanaruokaan. Hedelmiksi kannattaa valita niitä hedelmiä, joilla on meneillään paras satoaika (tai jos on jäänyt jotain jämiä kaappiin, voi käyttää ne pois). Itse käytin karambolaa (sopii hyvin kanalle), kiiviä (en voi syödä kypsentämättömänä mutta tässä ruuassa pystyy käyttämään), veriappelsiinia (viimeinen aiemmin ostetusta kilon erästä) ja rypäleitä (kaupassa sattui olemaan luomurypäleitä tarjouksessa, joten pitihän niitäkin kokeilla, vaikkei vielä ole paras rypäleaika). Resepti ei taaskaan sopi tiukimmille karpeille hedelmien sokerin takia mutta omaan hyväkarppityyliin sopii :) .

Kanaa, hedelmiä ja yrttejä (4-5 annosta) ***



n. 600 g kanan rintapaloja (4-5 kpl)
öljyä tai voita
n. 50 g purjoa
2 valkosipulinkynttä
1 dl sherryä, portviiniä, madeiraa tms.
n. 200 g hedelmiä
suolaa, pippuria
tuoreita yrttejä (esim. timjami, rosmariini, persilja tai minttu sopivat hyvin)

1. Ruskista kanat kevyesti rasvassa, lisää silputtu purjo ja sipuli ja kuullota hetki.
2. Lisää pannulle neste ja mausteet, anna hautua hiljalleen kunnes kana on kypsää (n. 15 min.).
3. Lisää pilkotut hedelmät ja kypsennä vielä pari min. (lisää minttu juuri ennen tarjoilua).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti