torstai 19. maaliskuuta 2015

Lanttukeikaus

Resepti on alunperin perunakeikaus rojekti-vihkoista mutta sitä on muokattu karpimmaksi. Ihan hauska lisuke, mutta osa munamaidosta valahti pellille, kun koitin tehdä tuota irtopohjavuoassa, eli kannattaa käyttää ihan kiinteää vuokaa :D .

Lanttukeikaus (6-8 annosta) **



n. 1 kg lanttua
1 pkt (150-200 g) vuohenjuustoa
kourallinen emmental-raastetta
2 munaa
4 dl kermaa
suolaa, mustapippuria

1. Leikkaa kakkuvuoan pohjalle leivinpaperi ja voitele vuoan reunat.
2. Kuori ja pilko lanttu ohuiksi lastuiksi, levitä vuokaan n. 1/3 lantuista, suolaa ja pippuroi.
3. Murustele lantuille 1/2 vuohenjuustosta, tee toiset kerrokset samoin ja päälimmäiseksi lanttukerros.
4. Vatkaa munien rakenne rikki, lisää kerma ja mausta, kaada seos vuokaan, ripota pinnalle emmental.
5. Paista 200 asteessa alatasolla reilu 1 h, peitä ja anna jäähtyä n. 20 min. ennen kumoamista.

Tarjosin lanttukeikausta possukääröjen kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti