lauantai 7. maaliskuuta 2015

Tuoksuva kookosbroileri

Tässä jälleen resepti, jossa käytetty hedelmiä, vaikkei ne ihan tiukimmille karpeille sovi. Itse en kuitenkaan tiukistele ihan niin kovasti ja kun nyt on monilla ulkomaisilla hedelmillä paras satoaika, niin tuon vitamiineja ja raikkautta talveen mieluusti kohtuullisella hedelmien käytöllä. Alkuperäisessä reseptissä oli papaijaa, mutta koska en löytänyt kaupasta muuta kuin sokeriliemessä säilöttyä papaijaa vaihdoin sen ananas-papaija-guava yhdistelmään.

Tuoksuva kookosbroileri (3-5 annosta) ***



n. 500 g broilerin fileitä
2 rkl kookosöljyä
2 tl intialaista mausteseosta tms.
1 punainen chili
2 valkosipulinkynttä
1 tkl (200-250 ml) kookoskermaa
1 limen mehu
n. 100-150 g papaijaa tai muita hedelmiä
suolaa
(ripaus ksantaania, jos haluat suurustaa kastikkeen)

1. Pilko broilerit annospaloiksi, hienonna chili ja valkosipuli.
2. Kuumenna öljy padassa tai kasarissa, lisää mausteseos, chili ja valkosipuli, sekoittele pari min.
3. Lisää broilerit ja kypsennä miedolla lämmöllä n. 10 min.
4. Lisää kookoskerma ja suola (sekä ksantaani), hauduta (sekoitellen) n. 5 min. kunnes  broileri on kypsä.
5. Lisää hedelmät ja limemehu, kuumenna ja tarkista maku.

Tarjosin kastikkeen appelsiinikriisin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti