sunnuntai 22. maaliskuuta 2015

Pieni palsternakkakeitto

Nopea pieni juureskeitto, jonka voisi tehdä karpimmaksi vaihtamalla perunan tilalle vaikka lantun tai maa-artisokan. Voi syödä soseutettuna tai soseuttamattomana, meillä soseutettiin, kun mies tykkää enemmän sosekeitoista. Voi myös joko lisätä lorauksen kermaa liemeen, jolloin mausta tulee hieman täyteläisempi, tai jättää sen pois.

Pieni palsternakkakeitto (3-4 annosta) **



1 sipuli
n. 250 g palsternakkaa
n. 250 g perunaa
6 dl vettä tai kasvislientä
(loraus kermaa)
öljyä
suolaa, pippuria
tuoretta ruohosipulia

1. Kuori ja pilko kasvikset, kuullota niitä öljyssä kattilassa hetki.
2. Lisää vesi ja mausteet, keitä n. 20 min. (soseuta, lisää kerma), koristele ruohosipulilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti