Linssikeitto (4 annosta) *
(1 pkt pekonia)
1 iso sipuli (100 g)
1 pieni purjo (50 g)
2-3 valkosipulinkynttä
2 rkl öljyä tai voita
2 porkkanaa (150 g)
1 palsternakka (100 g)
pala juuriselleriä (100 g)
n. 1 1/2 l vettä
3 rkl kasvisfondia
n. 250 g punaisia linssejä
pieni tlk (70 g) tomaattipyreetä
timjamia, meiramia
2 laakerinlehteä
(persiljaa pinnalle)
1. Kuori ja pilko kasvikset, (ruskista pekoni kattilassa,) kuullota sipulit rasvassa kattilassa.
2. Lisää juurekset ja kuullota vielä hetki.
3. Lisää vesi ja fondi, mausta tomaattipyreellä ja yrteillä, anna hautua kannen alla n. 10 min.
4. Lisää huuhdotut ja valutetut linssit, hauduta vielä n. 10 min. (lisää pinnalle persiljaa).
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti