maanantai 12. tammikuuta 2015

Hirvi-sienimureke

Riista on hyvää luonnonmukaista lihaa, joka on varmasti elänyt lajityypillisen elämän. Saatavuus vain on välillä kehnohkoa, onneksi saamme anopilta aina välillä avustuksia. Pakastimesta löytyi viimeisimmän anoppilavierailun jäljiltä hirven jauhelihaa, josta päätin tehdä mureketta. Idea lisätä sieniä murekkeeseen tuli Jaakko Kolmosen ja Veijo Vanamon Kokkien riistakirjasta, joten pakastimesta löytyneet kanttarellit pääsivät mukaan ruokaan.

Hirvi-sienimureke (4-5 annosta)



n. 500 g hirven jauhelihaa (tai hirvi-possu (70/30) -seosta)
n. 200 g kanttarelleja, suppilovahveroita tms. sieniä
1 sipuli
2 munaa
suolaa, pippuria, neilikkaa
voita ja/tai öljyä

1. Silppua sipuli hienoksi silpuksi ja pieni sienet.
2. Paista sienet ja sipuli pannulla voissa.
3. Sekoita kaikki aineet taikinaksi ja muotoile taikinasta mureke pellille leivinpaperin päälle tai vuokaan.
4. Paista 250 asteessa n. 10 min. kunnes pinta saa väriä, laske sitten lämpö 175 asteeseen ja paista vielä 20-40 min. murekkeen paksuudesta riippuen.


Jos käytät pakastettuja sieniä, jotka on käsitelty ennen pakastamista paistamalla, voit lisätä ne liemineen suoraan taikinaan. Silloin voit joko kuullottaa pelkät sipulit nopeasti rasvassa pannulla tai jättää sipulit kokonaan paistamatta.

Tarjosin murekkeen lanttumuusin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti