tiistai 13. tammikuuta 2015

Kasvistäytteiset punajuuriletut

Idean näihin lettusiin sain rojekti-vihkoista, joista siis löytyi resepti kasvistäytteiseen pannukakkurullaan. Kuitenkin kun muunsin reseptiä karpimmaksi, päätin vaihtaa ison rullan pienemmiksi lettusiksi, koska en tiennyt miten jauhoton pannukakku toimisi. Ohjeessa on aika paljon väkertämistä, kun kasviksia pitää raastaa ja pilkkoa ja paistella, mutta lopputuloksena oli ainakin omasta mielestä hyvinkin vaivan arvoinen kasvisruoka.

Kasvistäytteisen punajuuriletut (4 annosta)



letut:

2 keskikokoista punajuurta
8 munaa
1,2 dl kermaa
suolaa, pippuria, rosmariinia
voita tai öljyä paistamiseen

täyte:

3 porkkanaa (n. 200 g)
1/2 purjosipuli (n. 50 g)
keltainen paprika (n. 150 g)
1/2 dl kermaa
1-2 rkl soijakastiketta
currya tai currymausteita (kurkumaa, juustokuminaa, chiliä)
timjamia
pippuria, (suolaa)
voita tai öljyä
(juustoraastetta)

1. Raasta punajuuret ja porkkanat karkeiksi raasteiksi, siivuta purjo ja kuutioi paprika.
2. Sekoita lettuainekset keskenään ja paista pannulla rasvassa neljä lettua.
3. Kuullota täytekasvikset pannulla, lisää kerma ja mausteet ja anna kypsyä hetki.
4. Jaa täyte letuille (lisää juustoraastetta) ja rullaa letut kääröiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti