maanantai 19. tammikuuta 2015

Burgundinpata

Burgundinpata on ruokaklassikko, jolla on yhtä monta reseptiä kuin tekijääkin. Alunperin Burgundinpata oli ranskalaisen Burgundin alueen maalaisruokaa, mutta myöhemmin siitä nousi klassikko myös ravintoloihin. Tässä burgundinpadan ohjeessa käytetään vain "alkuperäisiä" aineita (sikäli kun mistään aineista voi varmasti sanoa niiden kuuluneen tai olleen kuulumatta alunperin reseptiin). Aikaa pitää taas varata tarpeeksi, mutta muuten resepti on helppo.

Burgundinpata (6-10 annosta)



1,2 kg naudan paistia tms.
pala silavaa tai pekonia
1/2 plo (3-4 dl) punaviiniä
n. 300 g pikkusipuleita
3-4 valkosipulinkynttä
200 g herkkusieniä
persiljaa, timjamia ja laakerinlehtiä kimpuksi sidottuna
suolaa, pippuria

1. Paloittele liha ja ruskista silavassa pannulla pienissä erissä, kaada pataan.
2. Lisää punaviini ja mausteet, anna hautua muutama tunti.
3. Lisää sienet ja sipulit, hauduta kunnes sipulit ovat kypsiä ja poista yrttikimppu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti