sunnuntai 11. tammikuuta 2015

Punajuuri-possupata

Jos on jo selvinnyt joulunajan possuyliannostuksesta, voi kokeilla pataa/muhennosta possun lavasta. Alkuperäinen idea tuli taas rojekti-vihkoista, mutta reseptiä on muokkailtu hyvinkin paljon. Lihaliemenä käytin joulukinkun keittämisestä jäänyttä lientä (tein uuden kinkun tammikuussa, kun niitä sai halvalla).

Punajuuri-possupata (6 annosta)



n. 800 g luutonta tai n. 1 kg luullista porsaan lapaa
sipuli
n. 500 g punajuuria
n. 300 g lanttua
n. 5 dl lihalientä
suolaa, pippuria, salviaa

1. Kuutioi possu ja ruskista se padassa tai kasarissa omassa rasvassaan (myös luut).
2. Lisää lihalientä niin että liha (ja luut) peittyvät, mausta suolalla, pippurilla ja salvialla.
3. Anna hautua miedolla lämmöllä sen aikaa kun pilkot juurekset (eli n. 20 min.).
4. Lisää pataan sipuli ja punajuuret, hauduta n. 20 min.
5. Lisää lantut ja hauduta n. 20 min., tarkista maku (ja poista luut).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti