lauantai 24. tammikuuta 2015

Kuumat katkaravut

Kokeilin kokonaisille katkaravuille ohjetta, joka löytyi rojekti-vihkosta. Katkikset olivat ihan hyviä, mutta nälkäisenä ja malttamattomana ei kannata tätä reseptiä kokeilla, sillä katkisten syöminen on hyvin hidasta askartelua (tai ainakin meillä oli, en tiedä oppisiko siinä nopeammaksi jos useammin tekisi). Maku ei ollut kovin voimakas, joten mausteita olisi voinut laittaa ehkä enemmänkin. Annoskokoa on hyvin vaikea arvioida, mutta tämä erä riitti reilusti kahdelle suht isoruokaiselle ihmiselle. Tosin mies kypsyi katkisten kuorimiseen aiemmin kuin syömiseen, joten arvio on todella summittainen. Ehkä kannattaisi tehdä näitä ennemmin alkuruuaksi tai jonkinlaiseksi lisukkeeksi vähän useammalle syöjälle.

Kuumat katkaravut (2-4 annosta)



1 kg kuorellisia katkarapuja
2 limeä tai 1 sitruuna
5 valkosipulinkynttä
2 rosmariininoksaa tai 1 rkl kuivaa rosmariinia
1/2 dl öljyä
1 chili
suolaa, pippuria

1. Sulata ja valuta katkikset hyvin (ellet käytä tuoreita) ja levitä pellille niin, etteivät ole paljon päällekkäin.
2. Pese sitrukset hyvin, halkaise ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi, kuori ja halkaise valkosipulit.
3. Poista chilistä siemenet, silppua se pieneksi ja sekoita öljyyn.
4. Levittele mausteet, sitrukset, valkosipulit ja öljy katkarapujen päälle.
5. Kypsennä 225 astetta n. 20 min. välillä vähän varovasti käännellen. Tarjoa heti.


Tarjosin kuumat katkaravut valkosipuli-aiolin ja kokonaisina paahdettujen maa-artisokkien kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti