Kuumat katkaravut (2-4 annosta)
1 kg kuorellisia katkarapuja
2 limeä tai 1 sitruuna
5 valkosipulinkynttä
2 rosmariininoksaa tai 1 rkl kuivaa rosmariinia
1/2 dl öljyä
1 chili
suolaa, pippuria
1. Sulata ja valuta katkikset hyvin (ellet käytä tuoreita) ja levitä pellille niin, etteivät ole paljon päällekkäin.
2. Pese sitrukset hyvin, halkaise ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi, kuori ja halkaise valkosipulit.
3. Poista chilistä siemenet, silppua se pieneksi ja sekoita öljyyn.
4. Levittele mausteet, sitrukset, valkosipulit ja öljy katkarapujen päälle.
5. Kypsennä 225 astetta n. 20 min. välillä vähän varovasti käännellen. Tarjoa heti.
Tarjosin kuumat katkaravut valkosipuli-aiolin ja kokonaisina paahdettujen maa-artisokkien kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti