torstai 8. tammikuuta 2015

Itähenkinen katkarapu/kalakeitto

Helppo katkarapukeitto itämaisin vaikuttein, kun lähikaupan antimet eivät taivu kaikkein eksoottisempiin raaka-aineisiin. Voi myös kokeilla kalaversiona esim. lohella, mutta allekirjoittanut kun ei kalaa pysty syömään, on resepti testattu vain katkarapuversiona.

Itähenkinen katkarapu/kalakeitto (4-5 annosta)



6 dl vettä
2,5 dl kookoskermaa tai -maitoa
n. 450 g katkarapuja tai kalasuikaleita
1 sipuli
1 pss (450-500 g) wokkivihannesseosta (esim. Thai-wok)
100-200 g sieniä (esim. suppilovahvero, siitakesieni tai herkkusieni)
100 g aurinkokuivattuja tomaatteja
n. 1 rkl currytahnaa
1 rkl kalakastiketta tai kalafondia
tuoretta chiliä
2 rkl sitruunamehua

1. Laita vesi ja kookoskerma isoon kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi.
2. Lisää kalat (jos teet kalaversiota), viipaloitu sipuli ja wokkivihannekset.
3. Kun liemi kiehuu uudestaan, lisää sienet, pilkotut tomaatit, silputtu chili ja mausteet, anna kypsyä n. 5 min.
4. Tarkista maku, lisää katkaravut (jos teet katkarapuversiota), älä kiehuta enää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti