Itähenkinen katkarapu/kalakeitto (4-5 annosta)
6 dl vettä
2,5 dl kookoskermaa tai -maitoa
n. 450 g katkarapuja tai kalasuikaleita
1 sipuli
1 pss (450-500 g) wokkivihannesseosta (esim. Thai-wok)
100-200 g sieniä (esim. suppilovahvero, siitakesieni tai herkkusieni)
100 g aurinkokuivattuja tomaatteja
n. 1 rkl currytahnaa
1 rkl kalakastiketta tai kalafondia
tuoretta chiliä
2 rkl sitruunamehua
1. Laita vesi ja kookoskerma isoon kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi.
2. Lisää kalat (jos teet kalaversiota), viipaloitu sipuli ja wokkivihannekset.
3. Kun liemi kiehuu uudestaan, lisää sienet, pilkotut tomaatit, silputtu chili ja mausteet, anna kypsyä n. 5 min.
4. Tarkista maku, lisää katkaravut (jos teet katkarapuversiota), älä kiehuta enää.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti