perjantai 2. tammikuuta 2015

Hedelmäinen briesalaatti

Uusi vuosi ja lisää uusia reseptejä kokeiluun. Vuoden 2015 aloittaa raikas salaatti, joka sopii alkuruuaksi, lisukkeeksi, välipalaksi tai kevyeksi lounaaksi. Tiukimmat karpit eivät tähän koske, mutta muut voivat valita käyttämänsä hedelmät omien rajoitteidensa mukaan (esim. omenalla ja päärynällä salaatti olisi karpimpi, mutta itse niitä en voi kypsentämättömänä syödä). Olisin toki mielelläni käyttänyt sellaisia hedelmiä, joissa satokausi on nyt parhaimmillaan (esim. mango, guava, passionhedelmä, sharon) mutta lähikaupan pieni valikoima pakotti valitsemaan tylsiä rypäleitä ja hunajamelonia. Määrät on yhdelle, mutta kannattaa tehdä useampi annos kerralla (etenkin jos käyttää isoja hedelmiä) ettei kaappiin jää ajelemaan puolikkaita kasviksia.

Hedelmäinen briesalaatti (1 annos)



n. 20 g salaattia (esim. romaine, salanova, rucola, lollo rosso)
n. 1/2 pienestä punasipulista (15 g)
n. 1/4 keltaista paprikaa (35 g)
n. 1/4 avokadoa (30 g)
50 g + 50 g kahta eri hedelmää (esim. rypäle + hunajameloni, omena + päärynä, mango + mandariini)
100 g briejuustoa
n. 5 g pinjansiemeniä
muutama tuore basilikanlehti
liraus sitruunamehua 
öljyä, balsamicoa

1. Käsittele ja pilko kasvikset ja juusto, sekoita keskenään.
2. Tirauta sekaan hieman sitruunamehua, ripottele pinnalle pinjansiemenet, mausta basilikalla, öljyllä ja balsamicolla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti