sunnuntai 18. tammikuuta 2015

Merellinen kerroslasagne

Kuten joskus aiemminkin olen jo täällä kertonut, en voi syödä kalaa (ainakaan enempää kuin yhden tai kaksi palaa), jonka takia kalareseptit ovat aika harvinaisia täällä plokissa. Poikkeuksen tekee purkkitonnikala, tosin en tiedä johtuuko se itse tonnikalasta vai siitä, että se on säilötty peltipurkkiin (pitäisikin ehkä koittaa säilykelohta ja tuoretta tonnikalaa, jotta saisi selville voiko niistä jompaa kumpaa syödä). Yritän kuitenkin edes kerran viikossa syödä joko tonnikalaa tai äyriäisiä tms. vesielukkaa (ja muutaman kerran viikossa kalaöljyä) hyvien rasvojen saamiseksi. Tässä lasagnessa (johon idea lähti taas rojektivihkoista) onkin yhdistelty sekä tonnikalaa että katkiksia ja simpukoita. Kasvista ei ihan hirveästi ohjeessa ole, joten lasagnen voi hyvin tarjota vaikka salaatin kanssa.

Merellinen kerroslasagne (4-6 annosta)



1 prk tonnikalaa
n. 200 g katkarapuja
1 prk simpukoita veteen säilöttynä
1 isohko kesäkurpitsa (n. 400-500 g)
1 prk (200 g) rapu- tai katkaraputuorejuustoa
(kermaa)
1 pss (250 g) mozzarellaraastetta
suolaa, pippuria, timjamia, oreganoa
öljyä

1. Höylää kesäkurpitsa pitkittäin tai poikittain ohuiksi siivuiksi (itketä siivut).
2. Sekoita tonnikala ja tuorejuusto tahnaksi (lorauta sekaan kermaa, jos tahna on liian paksua).
3. Levitä öljyttyyn uunivuokaan n. 1/4 kesäkurpitsasta, ripottele niiden päälle 1/3 juustosta ja katkaravut ja mausta.
4. Levitä seuraavaan kerrokseen kesäkurpitsaa, juustoraastetta ja simpukat, mausta.
5. Tee kolmas kerros kesäkurpitsasta ja tonnikalatahnasta (ei juustoa), mausta.
6. Levitä pinnalle loput kesäkurpitsasta ja juustoraasteesta, ripottele pinnalle yrttejä.
7. Paista 200 asteessa n. 30 min., anna vetäytyä n. 10 min. ennen syömistä.


Emme malttaneet antaa lasagnen vetäytyä kunnolla ennen syömistä, jolloin se oli hieman vetinen. Tähän voi auttaa vetäytymisaika ja/tai kesäkurpitsojen itkettäminen. Itse tuskin kuitenkaan jaksaisin itketellä, kun vetisyys ei ollut häiritsevän suurta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti