Merellinen kerroslasagne (4-6 annosta)
1 prk tonnikalaa
n. 200 g katkarapuja
1 prk simpukoita veteen säilöttynä
1 isohko kesäkurpitsa (n. 400-500 g)
1 prk (200 g) rapu- tai katkaraputuorejuustoa
(kermaa)
1 pss (250 g) mozzarellaraastetta
suolaa, pippuria, timjamia, oreganoa
öljyä
1. Höylää kesäkurpitsa pitkittäin tai poikittain ohuiksi siivuiksi (itketä siivut).
2. Sekoita tonnikala ja tuorejuusto tahnaksi (lorauta sekaan kermaa, jos tahna on liian paksua).
3. Levitä öljyttyyn uunivuokaan n. 1/4 kesäkurpitsasta, ripottele niiden päälle 1/3 juustosta ja katkaravut ja mausta.
4. Levitä seuraavaan kerrokseen kesäkurpitsaa, juustoraastetta ja simpukat, mausta.
5. Tee kolmas kerros kesäkurpitsasta ja tonnikalatahnasta (ei juustoa), mausta.
6. Levitä pinnalle loput kesäkurpitsasta ja juustoraasteesta, ripottele pinnalle yrttejä.
7. Paista 200 asteessa n. 30 min., anna vetäytyä n. 10 min. ennen syömistä.
Emme malttaneet antaa lasagnen vetäytyä kunnolla ennen syömistä, jolloin se oli hieman vetinen. Tähän voi auttaa vetäytymisaika ja/tai kesäkurpitsojen itkettäminen. Itse tuskin kuitenkaan jaksaisin itketellä, kun vetisyys ei ollut häiritsevän suurta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti