torstai 16. huhtikuuta 2015

Broileria mantelikastikkeessa

Tämän viikon lihoiksi valikoitui nauta (flank steak) ja broileri. Broileri ei ole lihoista mitenkään eettisin vaihtoehto (taloudellinen, terveellinen ja maukas toki) ja luomubroileria tuntuu löytyvän todella vähän kaupoista (ja jos löytyykin, kyseessä on usein kokonainen broileri, joka ei arkiruokailuun ole ajankäytön kannalta kovin hyvä vaihtoehto). Nytkin kun tähän ohjeeseen kaipasin broilerin rintafileitä, ei luomuvaihtoehtoa vain ollut :( . Päädyin sitten siihen toiseksi parheeseen vaihtoehtoon, eli isompien tuottajien tuotteiden sijaan ostin Naapurin Maalaiskanaa. En ole ko. firman omia väittämiä syvemmälle heidän kanojensa elinoloja tutkinut, mutta uskon ja luotan siihen, että jo rahojensa kantaminen sille yritykselle, joka edes jonkin verran kiinnittää huomiota eläintensä elinolosuhteisiin (edes mainospuheissa) lähettää eteenpäin viestiä siitä, että luonnonmukaisempia ja eettisempiä vaihtoehtoja lihoihin halutaan.

Broileria mantelikastikkeessa (4-6 annosta) **



600 g broilerin rintafileitä
1 sipuli
n. 1 cm pätkä tuoretta inkivääriä
4 valkosipulinkynttä
1/2 dl mantelilastuja
2 rkl vettä
5 vihreää kardemummaa tai ripaus jauhettua
pieni pala kanelitankoa tai ripaus jauhettua
3 neilikkaa tai ripaus jauhettua
laakerinlehti
1 tl juustokuminaa
ripaus cayennepippuria
suolaa
2 dl kermaa
voita tai öljyä
paahdettuja mantelilastuja

1. Leikkaa broilerit paloiksi ja silppua sipuli.
2. Tee inkivääristä, valkosipulista, mantelilastuista ja vedestä tahna esim. monitoimikoneella.
3. Ruskista broilerinpalat rasvassa, siirrä kulhoon odottamaan.
4. Kuumenna kardemumma, kaneli ja neilikka pannulla rasvassa muutaman sekunnin ajan.
5. Lisää sipuli ja anna kuullottua pehmeäksi, lisää loput mausteet ja mantelitahna sekoitellen.
6. Lisää pannulle broilerinpalat ja kerma, anna kypsyä miedolla lämmöllä n. 15 min.
7. Ripottele kastikkeen pinnalle paahdettuja mantelilastuja.

Tarjosin mantelibroilerin kukkakaaliriisin ja vihannesraitan kanssa. Tällä ohjeella ruuasta ei tullut kovin tulista, vaikka siinä makua olikin, joten tulisemmasta ruuasta pitävät voivat lisätä cayennepippuria vähän reilummalla kädellä taikka laittaa hieman chiliä mukaan pannulle hautumaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti