Broileria mantelikastikkeessa (4-6 annosta) **
600 g broilerin rintafileitä
1 sipuli
n. 1 cm pätkä tuoretta inkivääriä
4 valkosipulinkynttä
1/2 dl mantelilastuja
2 rkl vettä
5 vihreää kardemummaa tai ripaus jauhettua
pieni pala kanelitankoa tai ripaus jauhettua
3 neilikkaa tai ripaus jauhettua
laakerinlehti
1 tl juustokuminaa
ripaus cayennepippuria
suolaa
2 dl kermaa
voita tai öljyä
paahdettuja mantelilastuja
1. Leikkaa broilerit paloiksi ja silppua sipuli.
2. Tee inkivääristä, valkosipulista, mantelilastuista ja vedestä tahna esim. monitoimikoneella.
3. Ruskista broilerinpalat rasvassa, siirrä kulhoon odottamaan.
4. Kuumenna kardemumma, kaneli ja neilikka pannulla rasvassa muutaman sekunnin ajan.
5. Lisää sipuli ja anna kuullottua pehmeäksi, lisää loput mausteet ja mantelitahna sekoitellen.
6. Lisää pannulle broilerinpalat ja kerma, anna kypsyä miedolla lämmöllä n. 15 min.
7. Ripottele kastikkeen pinnalle paahdettuja mantelilastuja.
Tarjosin mantelibroilerin kukkakaaliriisin ja vihannesraitan kanssa. Tällä ohjeella ruuasta ei tullut kovin tulista, vaikka siinä makua olikin, joten tulisemmasta ruuasta pitävät voivat lisätä cayennepippuria vähän reilummalla kädellä taikka laittaa hieman chiliä mukaan pannulle hautumaan.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti