tiistai 7. huhtikuuta 2015

Sienikompotti

Vaikka sieniin ei useinkaan yhdistetä kevättä (vaan syksy) on pari sienilajia poikkeus tästä säännöstä. Kevät on korvasieniaikaa mutta myös (viljellyt) siitakesienet ilmestyvät kauppoihin kevään korvalla. Tämä siitakkeista ja herkkusienistä tehty sienikompotti sopiikin siksi hyvin juhlistamaan saapuvaa kevättä :) . Toimii hyvin lihan lisukkeena ja miksei ihan pääruokanakin.

Sienikompotti (4 annosta) **



150 g herkkusieniä
100 g siitakkeita
1 punasipuli (100 g)
2 valkosipulinkynttä
250 g kirsikkatomaatteja
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl balsamiviinietikkaa
muutama oksa tuoretta tai 1 tl kuivaa timjamia
suolaa
2 rkl kapriksia

1. Puhdista ja paloittele sienet, silppua sipulit ja puolita tomaatit.
2. Kuullota sipuli öljyssä, lisää sienet ja valkosipuli, kypsennä pari min.
3. Lisää mausteet, tomaatit ja kaprikset, kuumenna nopeasti.

Tarjosin sienikompotin pääsiäisaterialla karitsanpaistin ja parsan kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti