keskiviikko 8. huhtikuuta 2015

Valkosipulikeitto

Kauppaan on tullut ensimmäisiä uuden sadon valkosipuleita (ei vielä suomalaisia tosin) joten siitä innostuin tekemään tällaisen pienen ja helpon valkosipulikeiton. Vegaaniversion saa jättämällä tuorejuuston pois tai korvaamalla sen kasvisvalmisteella.

Valkosipulikeitto (2-3 annosta) **



1 rkl öljyä
2 isoa valkosipulia
2 sipulia
7 dl vettä
kasvisfondia
100 g valkosipulituorejuustoa
(ksantaania tai muuta suurustetta)
ruohosipulisilppua
(suolaa)

1. Kuori ja silppua sipulit, kuullota öljyssä kattilassa.
2. Lisää vesi ja loraus kasvisfondia, keitä n. 10 min. miedolla lämmöllä kannen alla.
3. Lisää tuorejuusto, keitä pari min. kunnes juusto on sulanut kokonaan.
4. Soseuta, (suurusta,) tarkista maku (lisää tarvittaessa suolaa), koristele ruohosipulilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti