maanantai 6. huhtikuuta 2015

Keväinen munahyydyke

Pääsiäisaamuna kokeilin aamupalaksi keväistä munahyydykettä Friidoistani. Aamupalan lisäksi hyydyke sopisi myös alkupalaksi tai iltapalaksi. Lisukkeita voi varioida, esimerkiksi katkaravut, tilli ja sitruuna voisivat myös toimia hyvin. Itse tein ohjeen mukaisen määrän kahteen kippoon eli tuplakokoiset annokset, siksi kuvassakin näkyy kaksi pinaattisattumaa yhdessä vuoassa.

Keväinen munahyydyke (4 annosta) **



2 dl kermaa
4 munaa
suolaa
4 pinaattipellettiä (tai arviolta sopiva määrä irtonaista pakastepinaattia)
voita
(lisukkeeksi esim. silliä, sitruunaa, tomaattia)

1. Voitele pienet annosvuoat tai tasapohjaiset kahvikupit reunoja myöten voilla.
2. Laita jokaisen vuoan pohjalle yksi pinaattipelletti.
3. Sekoita munat, kerma ja suola, kaada munaseos vuokiin, peitä vuoat foliolla.
4. Kuumenna isossa kattilassa 1-2 cm vettä kiehuvaksi, nosta sivuun ja aseta vuoat kattilaan.
5. Kypsennä hyydykkeitä kattilassa kannen alla hyvin miedolla lämmöllä kunnes ne ovat hyytyneet (15-45 min.).
6. Nosta hyydykkeet varovasti kattilasta ja anna jäähtyä hetki ennen tarjoamista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti