lauantai 4. huhtikuuta 2015

Lanttutortilla uunissa

Alunperin perunasta tehty uunitortilla, josta muokkasin lanttuversion. Tästä saa helposti myös kasvisversion jättämällä pois peperonit. Annoskoko on laskettu ruokailuun, mutta tortillan voisi myös leikellä pieniksi suupaloiksi esim. juhliin, jolloin se riittää tietenkin useammallekin.

Lanttutortilla (n. 4 annosta / pellillinen) **



n. 500 g lanttua
n. 100 g peperonia
1 isohko sipuli (100 g)
1-2 rkl oliiviöljyä
1 keltainen tai punainen paprika (150 g)
n. 15-20 mustaa oliivia (n. 30 g)
6 munaa
4 dl kermaa
suolaa, mustapippuria
oreganoa, basilikaa tms.

1. Kuori ja pilko lanttu n. 1/2 cm paksuiksi suupaloiksi, viipaloi sipuli, paprika ja oliivit.
2. Öljyä uunipelti tai laakea vuoka (tai sen päälle aseteltu leivinpaperi) oliiviöljyllä.
3. Kuullota sipulit pannulla öljyssä, paista sen jälkeen lanttuja hetken aikaa pannulla miedolla lämmöllä.
4. Levitä lantut pellille, asettele päälle peperonit, sipulit, paprikat ja oliivit sekä mausteet.
5. Sekoita munat ja kerma, kaada pellille ja paista 200 asteessa n. 20 min. kunnes tortilla on hyytynyt.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti