torstai 23. huhtikuuta 2015

Keväinen pähkinä-kasviswokki

Lämpeneviin ja aurinkoisiin kevätpäiviin hyvin sopiva wokki, jossa käytetään sekä kevään uusia kausikasviksia että varastokasviksia. Lehtiselleri on mielipiteitä kovasti jakava tuttavuus, jos oma maku ei sitä kestä käyttää, sen voi korvata jollain muulla kasviksella tai jättää vaan pois. Itse en suuri lehtisellerin ystävä ole (puistattaakin ajatus natustella sitä sellaisenaan) mutta pienenä määränä muun ruuan seassa se on ihan siedettävää. Cashewien kanssa voi oikoa ostamalla ne kaupasta valmiiksi paahdettuna, itse yritin paahtaa mutta ei ne kauniin ruskeilta näyttäneet vaan kirjavilta... tekee kuka osaa. Syömävälineeksi käy haarukan tilalle myös puikot :) . Ihan tiukimmille karpeille resepti ei sovi kastikkeen takia. Sopisi varmaan myös lisukkeeksi mutta me söimme ihan pääruokana (ja annoskoko on laskettu pääruualle).

Keväinen pähkinä-kasviswokki (2-3 annosta) **



1 nippu kevätsipulia (n. 75 g pilkottuna)
2-3 porkkanaa (n. 150 g)
2-3 lehtisellerinvartta (n. 75 g pilkottuna)
200 g vihreitä papuja tai sokeriherneitä (valmiiksi keitetty tai pakaste)
100 g cashew-pähkinöitä tai kuorittuja manteleita
200 g mung-pavun ituja
öljyä
1-2 valkosipulinkynttä
2 rkl soijakastiketta
1/2 dl omenamehua
1-2 tl hunajaa tai ruokosokeria
chilikastiketta
mustapippuria
suurustetta (ripaus ksantaania tai 2 tl peruna- tai maissitärkkelystä)

1. Leikkaa sipuli parin sentin pituisiksi paloiksi, viipaloi selleri, (paloittele pavut) ja suikaloi porkkana.
2. Murskaa ja pilko valkosipuli, sekoita se soijan, omenamehun, hunajan, chilikastikkeen ja pippurin kanssa.
3. Paahda pähkinät kuivalla pannulla kauniin ruskeiksi, siirrä syrjään odottamaan.
4. Paista porkkanoita pannulla öljyssä muutama min., lisää sellerit ja sipulit ja paista vielä muutama min.
5. Lisää pavut ja paista muutama min. (kunnes sulaneet), nostele sekaan idut.
6. Lisää kastikkeeseen suuruste ja kaada kastike kasvisseokseen, ripota päälle pähkinät ja kuumenna hetki.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti