Parsakeitto (2-3 annosta) **
n. 500 g parsaa (käsitetynä n. 400 g) tai n. 400 g tölkkiparsaa
1 sipuli
4 valkosipulinkynttä
2 rkl öljyä
n. 5 dl vettä
2 dl kermaa tms.
suolaa, pippuria
1. Käsittele tuoreet parsat (leikkaa puumainen osa irti, kuori valkoiset parsat, vihreitä ei tarvitse kuoria).
2. Hienonna sipulit, kuullota ne öljyssä kattilassa.
3. Lisää vesi (jos käytät tölkkiparsaa, vähennä vettä parsan liemen verran) ja kiehauta.
4. Lisää tuoreet parsat, keitä n. 10 min. kannen alla, kunnes parsat ovat kypsiä.
5. Lisää kerma (ja tölkkiparsat liemeineen, jos käytät niitä), keitä vielä n. 10 min, soseuta ja mausta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti