tiistai 21. huhtikuuta 2015

Parsakeitto

Suhteellisen nopea ja helppo keitto kevätherkusta. Pikkuhiljaa alkaa olla muutakin parsaa kuin sitä Perusta lennätettyä, joten kannattaa kokeilla tuoreen parsan käsittelyä. Keiton voi tehdä myös tölkkiparsastakin, jos tuoretta ei löydy. Keveää keittoateriaa kannattaa täydentää ehdottomasti juustopalalla, (karppi)leivällä tms. jottei proteiinin ja rasvan määrä jää liian vähäiseksi.

Parsakeitto (2-3 annosta) **



 n. 500 g parsaa (käsitetynä n. 400 g) tai n. 400 g tölkkiparsaa
1 sipuli
4 valkosipulinkynttä
2 rkl öljyä
n. 5 dl vettä
2 dl kermaa tms.
suolaa, pippuria

1. Käsittele tuoreet parsat (leikkaa puumainen osa irti, kuori valkoiset parsat, vihreitä ei tarvitse kuoria).
2. Hienonna sipulit, kuullota ne öljyssä kattilassa.
3. Lisää vesi (jos käytät tölkkiparsaa, vähennä vettä parsan liemen verran) ja kiehauta.
4. Lisää tuoreet parsat, keitä n. 10 min. kannen alla, kunnes parsat ovat kypsiä.
5. Lisää kerma (ja tölkkiparsat liemeineen, jos käytät niitä), keitä vielä n. 10 min, soseuta ja mausta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti