Karitsanpaisti Hansin tapaan (4 annosta) **
n. 800 g karitsan paahtopaistia (tai sisäpaistia)
suolaa, pippuria
2-3 rkl voita
2 punasipulia (n. 150 g)
4 valkosipulinkynttä
2 porkkanaa (n. 150 g)
2 rkl tomaattipyrettä (n. 70 g = 1 pieni tlk)
n. 2 1/2 dl punaviiniä
n. 2 1/2 dl kanalientä
1 rosmariininoksa
2 laakerinlehteä
1. Silppua punasipulit, pilko porkkanat ja napauta valkosipulinkynnet veitsen lappeella "auki".
2. Mausta lihat suolalla ja pippurilla, ruskista pinnat padassa voissa, siirrä uunivuokaan odottamaan.
3. Laita pataan sipulit ja porkkanat, kuullota miedolla lämmöllä n. 6 min.
4. Lisää pataan tomaattipyree ja kuullota varovasti pari minuuttia.
5. Lisää pataan viini ja keitä kunnes nestestä on jäljellä n. 1/2.
6. Lisää kanaliemi ja mausteet, keitä kunnes nestettä on jäljellä n. 2 dl, siivilöi kastike.
7. Kypsennä karitsaa 200 asteessa n. 12 min. (sisälämpö 56 astetta), kääri folioon ja anna vetäytyä n. 5 min.
8. Kaada folioon irronnut lihaliemi kastikkeeseen (lämmitä, jos ehtinyt jäähtyä) ja tarkista maku.
Tarjosin karitsan sienikompotin ja keitetyn tuoreen vihreän parsan sekä voin kanssa. Myös esim. valkosipuliperunat/lantut/tms. olisivat varmasti sopineet hyvin lampaan kaveriksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti