lauantai 11. huhtikuuta 2015

Munakasnauhoja tomaattikastikeessa

Tämänkin reseptin olen luullakseni bongannut jonkin lehden Italia-teemasta, mutta alkuperää ei tietystikään taaskaan ole kirjattu ylös... Hauska idea korvata pasta munakasnauhoilla, alkuperäisessä ohjeessa olleet vehnäjauhot jätin vaan kylmästi pois munakasseoksesta, kun eivät ne ole välttämättömiä. Näytti aivan pasta-annokselta ja makukaan ei kovin munaisa ollut, sen verran peittävä tuo tomaattikastikeen maku on. Kannattaa ehdottomasti kokeilla.

Munakasnauhoja tomaattikastikkeessa (3-4 annosta) ***

(Trippa d'uova)



1 tkl (400 g) tomaattimurskaa
2 rkl (n. 70 g = 1 pieni tlk) tomaattipyrettä
1 valkosipulinkynsi
1 pieni sipuli
1 pieni porkkana
(pala lehtisellerin vartta)
8 munaa
(2 rkl vehnäjauhoja)
4 rkl kermaa tai maitoa
2 rkl parmesanraastetta
oliiviöljyä ja/tai voita
suolaa
tuoretta minttua, basilikaa tai salviaa
pecorino- tai parmesanraastetta

1. Hienonna vihannekset pieniksi kuutioiksi, kuullota öljyssä huolellisesti.
2. Lisää tomaattimurska, -pyree, n. 1 dl vettä ja suolaa, hauduta kannen alla miedolla lämmöllä n. 20 min.
3. Riko munien rakenne kulhossa haarukalla, lisää (jauhot,) kerma, parmesan ja suolaa.
4. Paista neljä ohutta munakasta, kääri ne rullalle ja leikkaa n. 1/2 cm leveiksi nauhoiksi.
5. Lisää kastikkeeseen yrtit ja munakasnauhat sekä tarkista maku, keitä vielä n. 5 min. miedolla lämmöllä.
6. Tarjoa runsaan parmesanraasteen tai roomalaisittain runsaan pecorinoraasteen kera.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti