keskiviikko 22. huhtikuuta 2015

Kukkaismunakas parsakaalista ja juustosta

Kiva perusmunakas aamiaiseksi tai lounaaksi. Itse yleensä skippaan kukkaseksi koristelun ja vedän vaan juustoviipaleet tai raasteen annoksen päälle :D . Nyt kuitenkin kuvaa varten yritin tehdä vähän hienommin, ei se nyt ihan täydellisesti onnistunut mutta ehkä idea kukkaseen tuosta selviää. Jos yrittään muotoilla kukkasen, kannattaa juusto viipaloida kylmänä ja antaa sitten viipaleiden lämmetä pöydällä ennen kuin niitä yrittää taivutellla, muuten tulee joko viipaleista muhjua tai ne rikkoutuvat... Reseptin alkuperä on jälleen hämärän peitossa mutta epäilen Hesarin tms. Italia-teemaa (samaan teemaan liittyviä reseptejä on täällä ollut jo aiemminkin) kun ohjeessa on italialainen nimi.

Kukkaismunakas parsakaalista ja juustosta (3-6 annosta) **

(Frittata con broccoletti e scamorza)



n. 300 g parsakaalin kukintoja (keitettyjä tai pakaste)
n. 150 g ohuita juustoviipaleita (esim. Goudaa)
6 munaa
1 dl kermaa
suolaa
öljyä ja/tai voita

1. Kuumenna parsakaalit pannussa rasvassa, suolaa kevyesti.
2. Riko munien rakenne kulhossa, lisää kerma ja mausta suolalla.
3. Paista munakas pannussa rasvassa miedolla lämmöllä.
4. Siirrä munakas tarjoilulautaselle, kasaa päälle parsakaaleista keko ja muotoile juustoviipaleista kukalle terälehdet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti