keskiviikko 31. joulukuuta 2014

Kuningatarpavlovat

Uuden vuoden juhlien teemana oli Venäjä ja koska olen jo jonkun aikaa halunnut kokeilla pavlovan tekemistä, varasin heti itselleni jälkiruuan valmistuksen juhliin. Pavlova ei itseasiassa ole edes venäläinen jälkiruoka, vaan se on kehitetty Uudessa-Seelannissa tai Australiassa venäläisen balleriinan Anna Pavlovan kunniaksi. Pavlovat ovat usein marenkipohjaisia kakkuja, mutta tällä kertaa kokeilin leivospavlovia. Perusohjeena käytin Koko Suomi leipoo -sarjan marjapavlova-ohjetta, jota sitten muokkasin omien mieltymysten ja käytettävissä olevien raaka-aineiden mukaan. Ohje ei ole mitenkään simppeli, joten kannattaa ehkä kokeilla pari kertaa kotona testikappaleita, ellei ole kokemusta marengin tekemisestä. Ja karppiohje tämä ei todellakaan ole ;) !

Kuningatarpavlovat (n. 12 kpl)



Marenkipohja:

3 valkuaista
ripaus suolaa
210 g sirosokeria (hienompaa kuin normaali hienosokeri)
3/4 tl etikkaa
1 tl vaniljasokeria

Rahkatäyte:

2 dl kuohukermaa
1 prk (250 g) maitorahkaa
2 tl vaniljasokeria

Kuningatarpäällyste:

n. 150 g vadelmia
n. 150 g mustikoita
(hyytelösokeria)

Koristelu:

tummaa suklaata

1. Vatkaa valkuaiset ja suola kovaksi vaahdoksi.
2. Lisää n. 1/3 sokerista ja vatkaa jähmeäksi vaahdoksi, lisää loput marenkiaineet.
3. Kostuta leivinpaperi vedellä ja laita pellille, pursota pellille "marenkipesiä" (halkaisija n. 8 cm).
4. Paista marengit 100 asteessa n. 1 tunti, poista paperi ja anna pesien jäähtyä ja kuivahtaa.
5. Vatkaa kerma, sekoita siihen rahka ja vaniljasokeri, täytä pesät rahkaseoksella.
6. Asettele rahkan pinnalle vadelmia ja mustikoita (lusikoi pinnalle hyytelösokerikiille).
7. Koristele tummalla suklaalla (paloja, rouhetta tai suklaakuvioita).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti