Kuningatarpavlovat (n. 12 kpl)
Marenkipohja:
3 valkuaistaripaus suolaa
210 g sirosokeria (hienompaa kuin normaali hienosokeri)
3/4 tl etikkaa
1 tl vaniljasokeria
Rahkatäyte:
2 dl kuohukermaa1 prk (250 g) maitorahkaa
2 tl vaniljasokeria
Kuningatarpäällyste:
n. 150 g vadelmian. 150 g mustikoita
(hyytelösokeria)
Koristelu:
tummaa suklaata1. Vatkaa valkuaiset ja suola kovaksi vaahdoksi.
2. Lisää n. 1/3 sokerista ja vatkaa jähmeäksi vaahdoksi, lisää loput marenkiaineet.
3. Kostuta leivinpaperi vedellä ja laita pellille, pursota pellille "marenkipesiä" (halkaisija n. 8 cm).
4. Paista marengit 100 asteessa n. 1 tunti, poista paperi ja anna pesien jäähtyä ja kuivahtaa.
5. Vatkaa kerma, sekoita siihen rahka ja vaniljasokeri, täytä pesät rahkaseoksella.
6. Asettele rahkan pinnalle vadelmia ja mustikoita (lusikoi pinnalle hyytelösokerikiille).
7. Koristele tummalla suklaalla (paloja, rouhetta tai suklaakuvioita).
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti