Glögitee (1 annos / 5-6 annosta)
Pikainen glögitee yhdelle:
n. 1/2 tl piparkakkumaustetta tai yht. 1/2 tl neilikkaa, kardemummaa, kanelia ja inkivääriä1 pss/tl punaista hauduketta (esim. ruusunmarja/aronia/karpalo/mansikka/vadelma/hibiscus) tai teetä
kuumaa vettä
muutama rusina ja manteli(lastu)
1. Hauduta mukillinen punaista hauduketta tai teetä haluamasi vahvuiseksi.
2. Sekoita joukkoon piparimausteet, mantelit ja rusinat.
Verkkaisempi glögitee useammalle:
1 pss glögimausteseosta (kanelitanko, pomeranssinkuorta, kardemummaa, neilikkaa ja inkivääriä)1 l vettä
5-6 pss/tl punaista hauduketta (esim. ruusunmarja/aronia/karpalo/mansikka/vadelma/hibiscus) tai teetä
rusinoita ja mantelia
1. Kiehauta vesi ja lisää glögimausteet hautumaan kuumaan (ei kiehuvaan) veteen n. tunniksi.
2. Lisää hauduke tai tee (kuumenna vettä jos se on jäähtynyt liikaa) ja anna hautua haluamasi vahvuiseksi.
3. Siivilöi tarjolle mukeihin ja lisää joka mukiin muutama rusina ja manteli.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti