keskiviikko 3. joulukuuta 2014

Glögitee (3)

Glögi on karpille hankala elementti joulussa. Mehuglögeissä on hirvittävästi sokeria ja oikeaa punkkuglögiä taas ei viitsisi ihan joka päivä kitata. Kuitenkin mausteinen lämmin juoma maistuisi pimeinä talvi-iltoina. Korvikkeeksi kehittelin glögiteen, joka ainakin omaan makuun toimii jopa paremmin kuin makeat mehuglögit. Reseptistä on kaksi versiota, joista voi valita sopivamman käytettävissä olevan ajan, oman viitseliäisyyden ja juomien määrän tarpeen mukaan.

Glögitee (1 annos / 5-6 annosta)



Pikainen glögitee yhdelle:

n. 1/2 tl piparkakkumaustetta tai yht. 1/2 tl neilikkaa, kardemummaa, kanelia ja inkivääriä
1 pss/tl punaista hauduketta (esim. ruusunmarja/aronia/karpalo/mansikka/vadelma/hibiscus) tai teetä
kuumaa vettä
muutama rusina ja manteli(lastu)

1. Hauduta mukillinen punaista hauduketta tai teetä haluamasi vahvuiseksi.
2. Sekoita joukkoon piparimausteet, mantelit ja rusinat.

Verkkaisempi glögitee useammalle:

1 pss glögimausteseosta (kanelitanko, pomeranssinkuorta, kardemummaa, neilikkaa ja inkivääriä)
1 l vettä
5-6 pss/tl punaista hauduketta (esim. ruusunmarja/aronia/karpalo/mansikka/vadelma/hibiscus) tai teetä
rusinoita ja mantelia

1.  Kiehauta vesi ja lisää glögimausteet hautumaan kuumaan (ei kiehuvaan) veteen n. tunniksi.
2. Lisää hauduke tai tee (kuumenna vettä jos se on jäähtynyt liikaa) ja anna hautua haluamasi vahvuiseksi.
3. Siivilöi tarjolle mukeihin ja lisää joka mukiin muutama rusina ja manteli.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti