torstai 4. joulukuuta 2014

Kanelinen appelsiinirahka (4)

Kovin monet hedelmät eivät kuulu joulun perinneherkkuihin. Poikkeuksen tekee appelsiinit, jotka ovat saanet tämän kunnian luultavasti siksi, että ne ovat olleet ensimmäisiä tuontihedelmiä Suomessa (tämä saattaa johtua niiden paksusta kuoresta, joka on suojannut hedelmää jo silloin, kun nykyaikaisia tuontiketjuja ei ole ollut). Appelsiinit sopivat hyvin mausteeksi leivontaan, mutta tässä karpeillekin (tai ainakin hyväkarpeille, jotka eivät tuomitse hedelmiä) sopiva pikajälkkäri.

Kanelinen appelsiinirahka (4 annosta)



2 appelsiinia
2 dl kuohukermaa
1 prk (250 g) maitorahkaa
1 tl kanelia
1 tl vaniljaa tai vaniljasokeria
steviaa tai muuta makeutusta

1. Vaahdota kanelilla ja vaniljalla maustettu kerma.
2. Sekoita joukkoon varovasti nostellen rahka, makeuta tarvittaessa.
3. Kuori ja pilko appelsiinit. Sekoita n. puolet appelsiineista rahkaan ja annostele rahka kulhoihin.
4. Koristele pinta appelsiinilohkoilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti