keskiviikko 10. joulukuuta 2014

Haudutettu punakaali (10)

Jouluinen punakaali haudutetaan punaviinissä ja maustetaan luumulla, neilikalla ja kanelilla. Karppiversio on hieman hapahkoa, joten ei-karpit voivat pehmentää makua ripauksella sokeria tai hunajaa. Pehmennykseen toimii myös jokin maitotuote, esimerkiksi nokare tuorejuustoa.

Haudutettu punakaali (3-4 annosta)



n. 500 g punakaalia
1 sipuli (n. 100 g)
2 dl punaviiniä
10 kuivattua luumua
voita tai öljyä
suolaa, meiramia, neilikkaa, kanelia
(sokeria tai hunajaa)
(tuorejuustoa tms.)

1. Suikaloi punakaali, silppua sipuli ja pieni luumut.
2. Kuullota sipulit rasvassa, lisää kaali ja kääntele hetki.
3. Lisää viini, luumut ja mausteet, hauduta 30-50 min. pehmeäksi (tarjoile tuorejuuston tms. kanssa).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti