maanantai 8. joulukuuta 2014

Porkkanalaatikko (8)

Porkkanalaatikkokin on joulun perinnereseptejä. Perinteiseen porkkanalaatikkoon laitetaan myös riisipuuroa, mutta karpin porkkanalaatikkoon se ei kuulu. Sen sijaan tekstuuria on laatikkoon saatu mantelijauholla. Porkkanalaatikon voisi tehdä myös ihan samalla reseptillä kuin lanttulaatikonkin, toisaalta myös tätä mantelisempaa reseptiä voi kokeilla myös lantulle.

Porkkanalaatikko (4 annosta)



500 g porkkanaa
1 dl kermaa
2 munaa
1/2 dl + 1 rkl mantelijauhoa
voita
suolaa, muskottia

1. Kuori ja paloittele porkkanat, keitä ne kypsiksi suolavedessä.
2. Soseuta porkkana, lisää joukkoon nokare voita, kerma ja 1/2 dl mantelijauhoa, mausta.
3. Vatkaa munien rakenne rikki ja lisää ne porkkanasoseeseen, kaada sose voideltuun uunivuokaan.
4. Tasoita ja kuvioi pinta, ripota sille n. 1 rkl mantelijauhoa ja vuole päälle muutamia voinokareita.
5. Paista 175 asteisessa uunissa n. 1 tunti.


Näin ennen joulua tarjosin porkkanalaatikon kanssa mausteisen aprikoosilammaspadan muunnelmaa, johon olin käyttänyt lampaan tilalla naudan sisäpaistia ja lisäksi lorauttanut pataan mukaan valkoviinissä haudutetusta possusta ylijääneet paistoliemet. Raikastuksena mukana oli myös appelsiini-luumusalaattia (ohje tulee huomenna).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti