sunnuntai 7. joulukuuta 2014

Valkoviinissä haudutettu possu (7)

Possu kuuluu jouluun, mutta ihan vielä ei ole aika tehdä kinkkua. Itsenäisyyspäivänä kokkasinkin possua vähän vaihtoehtoisemmalla tavalla. Alkuperäinen Kotivinkin ohje oli tehty kasslerista, mutta koska lähikaupasta ei kassleria löytynyt, käytin possun ulkofilettä. Olin hieman huolissani onnistuuko vähärasvaisempi liha samalla ohjeella muta huoli oli turha ja lopputulos todella mehevä. Paistoliemi kannattaa ottaa talteen ja käyttää kastikkeena (ja jos kaikki ei kulu, jonkun muun ruuan liemipohjana).

Valkoviinissä haudutettu possu (5-7 annosta)



n. 1 kg possun ulkofilettä tai kassleria
3 dl valkoviiniä
6-8 valkosipulinkynttä
2 rkl timjamia
öljyä
suolaa, pippuria

1. Murskaa ja pieni valkosipulit, lisää timjami, suolaa, pippuria ja öljyä ja sekoita tahnaksi.
2. Hiero tahna possun pintaan ja anna maustua huoneenlämmössä 2-3 tuntia.
3. Ruskista possun pinta pannulla ja laita possu vuokaan rasvapuoli ylöspäin.
4. Kaada valkoviini pannulle, sekoittele pannulle jääneet maut mukaan ja kaada liemi possun päälle vuokaan.
5. Paista 125 asteessa n. 2-3 tuntia kunnes possun sisälämpötila on n. 56-58 astetta.
6. Ota uunista lämmöt pois päältä ja anna lihan loppukypsyä ja vetäytyä uunissa vähintään 30 min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti