Valkoviinissä haudutettu possu (5-7 annosta)
n. 1 kg possun ulkofilettä tai kassleria
3 dl valkoviiniä
6-8 valkosipulinkynttä
2 rkl timjamia
öljyä
suolaa, pippuria
1. Murskaa ja pieni valkosipulit, lisää timjami, suolaa, pippuria ja öljyä ja sekoita tahnaksi.
2. Hiero tahna possun pintaan ja anna maustua huoneenlämmössä 2-3 tuntia.
3. Ruskista possun pinta pannulla ja laita possu vuokaan rasvapuoli ylöspäin.
4. Kaada valkoviini pannulle, sekoittele pannulle jääneet maut mukaan ja kaada liemi possun päälle vuokaan.
5. Paista 125 asteessa n. 2-3 tuntia kunnes possun sisälämpötila on n. 56-58 astetta.
6. Ota uunista lämmöt pois päältä ja anna lihan loppukypsyä ja vetäytyä uunissa vähintään 30 min.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti