keskiviikko 24. joulukuuta 2014

Glögipannacottakakku (22)

Jälkkäreitä jouluun. Tämä kakku ei sovi aloittelijoille, sillä se on aika vaativa ja aikaa vievä, koska ohjeeseen kuuluu paljon aineiden jäähdyttelyä ja jähmettämistä ja kakun kerrokset eivät onnistu ellei niiden kanssa ole varovainen ja tarpeeksi pitkämielinen jähmettämisissä. Jos pohja lähtee hajoamaan, voi tilannetta korjata murustelemalla piparisattumia täytteen joukkoon (tai toki niitä voi laittaa muutenkin sekaan).

Glögipannacottakakku



pohja:

100 g pipareita
50 g voita

täyte:

1 l kuohukermaa
1 mm vaniljaa tai vaniljatanko (tai 1 tl vaniljasokeria)
5 liivatetta
(pari piparia)

päällinen:

3 dl glögiä
3 liivatetta

koristeet:

mantelilastuja

1. Murustele piparit ja sekoita niihin sula voi, painele irtopohjavuoan pohjalle.
2. Kiehauta kerma ja vanilja koko ajan sekoitellen, lisää liivatteet, jäähdytä sekoitellen.
3. Lusikoi jäähtynyt seos varovasti pohjan päälle vuokaan (murustele sekaan pari piparia).
4. Jähmetä kakkua jääkaapissa vähintään 4 tuntia mutta mieluiten yön yli.
5. Sekoita  liivatteet pieneen tilkkaan lämmitettyä glögiä, lisää seos glögiin, lusikoi varovasti täytteen päälle vuokaan.
6. Anna jähmettyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia.
7. Irrota kakku varoen vuoasta ja koristele mantelilastuilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti