maanantai 15. joulukuuta 2014

Piparikuorrute (14)

Piparit eivät ole kovin karppia ja pipareiden kuorrute on sitä vielä vähemmän. Mutta jos nyt kerran vuodessa haluaa sokerikuorrutteella koristeltuja pipareita syödä, niin ne kannattaa tehdä huolella. Kaupasta saa toki valmistakin sokerikuorrutetta, mutta ensinnäkin ne putkilot ovat ihan kamalan isoja ja toiseksi niissä on niin isot reiät, että siistien pursotuskuvioiden teko ei onnistu. Paljon kauniimpia koristeita saa kun viitsi tehdä itse kuorrutteen ja kuorrutuspussukat. Koristeluissa oli jälleen apuna apukokki Ada, mutta pussien teko ja täyttö vaatii kyllä aikuisen sorminäppäryyttä (katso alta kuvallinen ohje pussien tekoon). Koristekuorrutetta voi käyttää muuhunkin kuin pipareiden koristeluun.

Piparikuorrute



1 munanvalkuainen
n. 2 dl tomusokeria
pari tippaa sitruunamehua
(elintarvikeväriä)

1. Vatkaa valkuainen ja n. 1 dl tomusokeria tahnaksi.
2. Lisää sitruunamehu (ja väri) ja sekoita hyvin.
3. Lisää tomusokeria, kunnes seos on sopivan paksuista (valuu vielä, mutta säilyttää muotonsa vaakatasossa).
4. Pussita pieniin pursotuspusseihin (leikkaa päästä pieni pala pois) ja pursota kuvioiksi, anna kuivua.

Pursotuspussin askartelu leivinpaperista:

1. Leikkaa leivinpaperiarkki 16 yhtä suureen neliömäiseen osaan.


2. Kieritä paperipala sormen ympäri.


3. Työnnä peukalo rullan sisään ja vedä vastakkaisia kulmia varovasti nuolten suuntaan...
 ...kunnes rulla on muuttunut tötteröksi.
 
4. Käännä kulmaa tötterön ympäri...







5. Pursotuspussi on valmis.
 ...ja teippaa se kiinni.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti