Paahteinen rosolli karpin tapaan (4-6 annosta)
Rosolli:
n. 250 g porkkanaa
n. 250 g lanttua
n. 250 g punajuurta
n. 100 g sipulia
(n. 50 g omenaa)
(n. 50 g maustekurkkua)
suolaa, pippuria, öljyä
Kastike:
1 dl kuohukermaa
1 tl vadelmaviinietikkaa
1 tl piparjuuritahnaa
suolaa, pippuria
1. Pilko kasvikset ja lado ne voideltuun vuokaan, mausta suolalla ja pippurilla.
2. Paahda kasviksia 200 asteessa n. 45-60 min. kunnes ne ovat kypsiä. Kääntele pari kertaa paiston aikana.
3. Vatkaa kerma ja sekoita siihen loput kastikeaineet.
4. Tarjoa rosolli puolilämpimänä kylmän kastikkeen kera.
Koska ei vielä ole joulu, testasin rosollia paistetun lampaan ulkofileen seurana.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti