tiistai 2. joulukuuta 2014

Paahteinen rosolli karpin tapaan (2)

Monien joulupöytään kuuluu rosolli. Itse en kuitenkaan oikein ikinä ole päässyt kylmien keitettyjen juuresten makuun. Siksipä päätin koittaa, miten rosolli toimisi lämpimänä. Ja koska juurekset on mielestäni parempia uunissa paahdettuina kuin keitettyinä, niin paahteinen rosollini valmistuu uunissa. Kastikkeen resepti on otettu Hans Välimäen ohjeesta hieman karpimmaksi muunneltuna.

Paahteinen rosolli karpin tapaan (4-6 annosta)



Rosolli:
n. 250 g porkkanaa
n. 250 g lanttua
n. 250 g punajuurta
n. 100 g sipulia
(n. 50 g omenaa)
(n. 50 g maustekurkkua)
suolaa, pippuria, öljyä

Kastike:
1 dl kuohukermaa
1 tl vadelmaviinietikkaa
1 tl piparjuuritahnaa
suolaa, pippuria

1. Pilko kasvikset ja lado ne voideltuun vuokaan, mausta suolalla ja pippurilla.
2. Paahda kasviksia 200 asteessa n. 45-60 min. kunnes ne ovat kypsiä. Kääntele pari kertaa paiston aikana.
3. Vatkaa kerma ja sekoita siihen loput kastikeaineet.
4. Tarjoa rosolli puolilämpimänä kylmän kastikkeen kera.

Koska ei vielä ole joulu, testasin rosollia paistetun lampaan ulkofileen seurana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti