sunnuntai 14. joulukuuta 2014

Mantelipuuro (13)

Tosikarppi ei joulunakaan koske riisipuuroon. Jos kuitenkin haluaa puuroa jouluaamuna, on tässä karpeille sopiva vaihtoehtoinen puuro, joka on tehty mantelijauhoista. Resepti on hyvin rasvainen ja puuro erittäin täyteläisen makuista, joten makuun tottuminen voi vaatia vähän harjaantumista rasvan käytössä. Toki ohjetta voi soveltaa käyttäen siihen vähemmän voita, jos rasvan määrä tökkii.

Mantelipuuro (1 annos)



30 g voita
2 dl maitoa tai kermaa
1-1 1/2 dl mantelijauhoja

1. Sulata voi kattilassa.
2. Lisää neste ja mantelijauhot, sekoita.
3. Kypsytä miedolla lämmöllä 10-20 min. koko ajan sekoitellen, kunnes puuro on sopivan paksua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti