lauantai 20. joulukuuta 2014

Rommiluumuvaahto (19)

Joulupöydän perinnejälkkäreitä on luumurahka. Jos ei halua tehdä perinteistä luumurahkaa, voi kokeilla aikuisempaan makuun sopivaa rommiluumuvaahtoa. Toimi muuten erittäin hyvin Irish Coffeen kanssa tarjoiltuna :) . Ja kun käyttää rommin sijaan rommiaromia, sopii jälkkäri myös perheen pienimmille. Tosikarpit tietysti joko ostavat sokeroimatonta luumusosetta tai tekevät luumusoseensa itse, jolloin jälkkäriin jää jäljelle vain luumun sisältämät "luonnolliset" sokerit.

Rommiluumuvaahto (4-6 annosta)



4 dl kermaa
2 tl vaniljasokeria
300g luumusosetta tai -marmeladia (itse tehtyä tai kaupasta)
200-250 g tuore- tai mascarponejuustoa
1-2 tl rommiaromia (jätä pois, jos teet luumusoseen itse)
(makeutusta tarvittaessa)
(luumuja ja/tai pipareita koristeluun)

1. Vaahdota vaniljalla maustettu kerma.
2. Notkista juusto ja sekoita siihen luumusose ja rommiaromi.
3. Sekoita juusto-luumuseos kermavaahtoon (makeuta tarvittaessa).


Luumusose:

n. 200 g kuivattuja luumuja
1 dl vettä
1 dl rommia
makeutusta (esim. steviaa)

1. Keitä aineita 15 min. miedolla lämmöllä.
2. Jäähdytä, soseuta ja makeuta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti