Karpaloinen jouluhalko
pohja:
4 munaa1 1/2 dl sokeria
2 rkl kaurajauhoa
2 rkl perunajauhoa
2 rkl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
täyte:
n. 2 dl kermaan. 1 tlk maitorahkaa
2 tl vaniljasokeria
makeutusta
n. 200 g karpaloita
koristelu:
suklaavanukasta tms.karpaloita
(elintarvikeväriä)
1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi, lisää kuivat aineet ja sekoita varoen.
2. Kaada seos pellille levinpaperin päälle ja paista 225 asteessa n. 10-15 min., jäähdytä rullalla.
3. Vatkaa kerma, lisää rahka ja makeuta, lisää karpalot, riko osa karpaloista lusikalla.
4. Levitä täyte pohjan päälle ja rullaa tiiviiksi rullaksi.
5. Levitä päälle vanukas (tms. päällyste), lisää karpaloita (ja elintarvikevärillä värjättyä kermavaahtoa).
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti