keskiviikko 24. joulukuuta 2014

Karpaloinen jouluhalko (23)

Jouluhalko kuuluu keskieuroopan jouluperinteisiin eikä ole kovin tunnettu joululeivonnainen täälläpäin. Päätin kuitenkin sellaista kokeilla aaton glögipöytään. Jouluhalon oikeastaan ainoa vaatimus on, että se koristellaan (enemmän tai vähemmän) halon näköiseksi. Useimmiten jouluhalko on kuitenkin kääretorttu, joten sellaisen minäkin tein. Makuina on suklaa ja karpalo. Päällisen tein saksalaisesta suklaavanukkaasta, mutta koristeluun voi käyttää mitä tahansa sopivaksi katsomaansa ainetta.

Karpaloinen jouluhalko



pohja:

4 munaa
1 1/2 dl sokeria
2 rkl kaurajauhoa
2 rkl perunajauhoa
2 rkl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta

täyte:

n. 2 dl kermaa
n. 1 tlk maitorahkaa
2 tl vaniljasokeria
makeutusta
n. 200 g karpaloita

koristelu:

suklaavanukasta tms.
karpaloita
(elintarvikeväriä)

1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi, lisää kuivat aineet ja sekoita varoen.
2. Kaada seos pellille levinpaperin päälle ja paista 225 asteessa n. 10-15 min., jäähdytä rullalla.
3. Vatkaa kerma, lisää rahka ja makeuta, lisää karpalot, riko osa karpaloista lusikalla.
4. Levitä täyte pohjan päälle ja rullaa tiiviiksi rullaksi.
5. Levitä päälle vanukas (tms. päällyste), lisää karpaloita (ja elintarvikevärillä värjättyä kermavaahtoa).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti