maanantai 1. joulukuuta 2014

Mausteinen porkkanakeitto (1)

Teen julkisen lupauksen, jotta saan taas vähän eloa tänne plokiin. Jouluun asti tulee vähintään yksi postaus joka päivä. Sitä voi pitää vähän niinku joulukalenterina. Postausten reseptit liittyvät kaikki jollain lailla jouluun (tosin lisäksi voi tulla ei-niin-jouluisia extra-postuksia). Ensimmäinen "joulu"resepti on mausteinen porkkanakeitto, jossa löytyy joulun mausteisuutta inkiväärin muodossa. Resepti on lisäksi ajankohtainen, sillä vielä näin loppusyksystä/alkutalvesta on juurekset halpoja ja helposti saatavilla.

Mausteinen porkkanakeitto (2-4 annosta)



2 sipulia (150 g)
(2 valkosipulinkynttä)
500 g porkkanaa
2 tl öljyä tai voita
1-2 tl curryjauhetta tai yht. 1-2 tl juustokuminaa, kurkumaa, korianteria, fenkolia ja mustapippuria
8 dl kasvislientä
(ripaus chilijauhetta)
1 tl jauhettua inkivääriä
100 g sulate- tai tuorejuustoa tms.
suolaa

1. Pilko sipulit ja porkkanat.
2. Kuumenna rasva ja lämmitä currymausteita hetki siinä (älä polta!).
3. Lisää sipulit ja kuullota niitä hetki.
4. Lisää porkkanat ja kasvisliemi, keitä n. 20 min. kunnes porkkanat ovat kypsiä.
5. Mausta inkiväärillä (sekä chilillä) ja tarvittaessa suolalla. Soseuta.
6. Lisää juusto nokareina ja sekoita kunnes juusto on sulanut. Tarkista maku.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti